Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi

de Rocsi in Pui, 9 Aug 2014 | 11485 vizualizari

 

Aceasta tocanita era des pregatita la noi in casa, atunci cand eram copii. Mama si ce o mai savuram, cu mamaliguta calda, iar la urma ne lingeam si degetele. Asa ca a trebuit sa o pregatesc si eu, ca sa ma duc cu gandul la trecut, la niste clipe frumoase alaturi de familia mea...Gata cu vorba, sa va dau reteta.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui superioare si 2 copanele
  • 6 cepe mari
  • 3 rosii mari
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 5 cartofi noi
  • 1 catel de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi:

Carnea de pui o parlim pe flacara aragazului, apoi o spalam.

Incingem uleiul intr-o cratita, punem bucatile de pui si le rumenim pe ambele parti.

Turnam doua cani de apa si lasam sa inceapa sa fiarba.

Ceapa o curatam, o tocam marunt, rosiile le decojim si le facem cuburi.

Dupa ce au fiert cam 5 minute pulpele, dam drumul la ceapa.

Condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce, mai lasam sa fiarba 10 minute apoi punem si rosiile.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in sferturi.

Le dam drumul cu 20 de minute inainte sa inchidem tocanita, pentru ca fierb destul de repede.

Acoperim cu un capac, iar dupa 20-25 de minute incercam carnea daca este fiarta.

Cand este bine patrunsa, iar zeama a scazut suficient, punem pasta de tomate, amestecam si mai lasam 2 minute pe foc.

Tragem cratita de pe foc, punem usturoiul curatat si taiat marunt, apoi lasam sa stea putin acoperita.

Servita cu mamaliguta, chiar si cu un castravecior murat, este o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pui